Accordeonvereniging De Klavierschippers is opgericht in IJmuiden op 27 oktober 1981 door o.a. Bertus Smit. In 2006 heeft De Klavierschippers groot uitgepakt voor het 25-jarig bestaan van de vereniging, met een spectaculaire Jubileumshow in de Stadsschouwburg Velsen. In 2011 vierden De Klavierschippers in besloten kring haar 30-jarig bestaan.

Orkest

Accordeonvereniging De Klavierschippers bestaat uit een groep enthousiaste muziekmakers. Net als elke andere vereniging kunnen wij ‘instroom" van goede muzikanten gebruiken,  die willen meehepen om het orkest op niveau te houden.  

Leden

De Klavierschippers telt leden en vrijwilligers. Natuurlijk zijn dit een hoop accordeonisten, maar ook aan zangers & zangeressen, toetsenisten, (bas)gitaristen, drummers, geluidstechnici, opbouwhulpen, kledingassistenten en catering. Het is bijna een heel bedrijf binnen de vereniging, gericht op het maken van mooie en gezellige muziek en het vermaken van ons publiek.

Dirigent

Sinds maart 2014 staat het orkest onder de bezielende leiding van Wim Nooteboom.

 Bestuur

Het bestuur van de KLAVIERSCHIPPERS bestaat uit voorzitter Pieter Verschoor, secretariaat Lisette van Haselaar en penningen Nico Andrea.  Een KvK uittreksel is op aanvraag verkrijgbaar. Voor contact met het bestuur mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oefenavonden

Iedere maandagavond repeteert het orkest van 20:00 - 22:15 uur. Donateurs en potentiële leden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

Gebouw van Beverwijkse Harmoniekapel
Groenelaan 74
1942 EH BEVERWIJK.